LÜNEBURG

LÜNEBURG

La ciutat de Lüneburg es pot relacionar amb el territori del “Lüneburger Heide”, una contrada de descans i vacances.

Però fa 1.000 anys, aquesta meravellosa ciutat va trobar sal per casualitat sota les seves terres. Atès que la sal era un producte fonamental per la conservació d’aliments, el poble de Lüneburg va començar a explotar-ne els jaciments. El negoci de la sal va prosperar i Lüneburg es va convertir en la ciutat hanseàtica rica i poderosa.

A cada racó de Lüneburg trobem encara avui, vestigis de la prosperitat salera. En el seu casc històric, els automòbils i les bicicletes sotraguegen per l’empedrat passant per davant de les nombroses cases construïdes per les famílies patrícies d´aquella època. En aquells temps,  les frontons i les portes es decoraven amb pedra tallada i ornamentada. Frontons barrocs s’alcen i s’estenen, simètrics com una escala, fins altes altures. Sortints i balustrades davant les façanes coquetegen amb el vianant.

LA CIUTAT TORTA

Els segles han deixat les seves petjades en l´aspecte de la ciutat. Arreu es veuen construccions tortes. Moltes cases estaven construïdes sobre les coves de sal. Al extreure el mineral del terra, moltes cases es van enfonsar. Les parets es van inclinar com si haguessin estat exposades durant molt de temps a forts vents, i algunes de les façanes sembla que estiguin a punt de caure, inclús és necessari baixar el cap per passar per alguna de les portes d´entrada.

UN BANY DE SAL

L’any 1980, Lüneburg va esgotar les seves existències de sal. La fàbrica dedicada a extreure’n de les entranyes de la ciutat, activa des del 956, s’ha convertit en un museu, recordatori del passat florit de la ciutat.

Els prop de 70.000 habitants de Lüneburg es dediquen avui a les manufactures i serveis. Però la sal segueix sent important per Lüneburg: En ella es banyen els turistes que venen a un dels balnearis més famosos d’Alemanya.

BARRI DE L’AIGUA

A l´edat mitja, pescadors, navegants, tonelers i cervesers que necessitaven aigua pel seu ofici, vivien al conegut “barri de l´aigua” de Lüneburg. Avui, als estius, el visitant encara pot escoltar el murmuri de l´aigua, fluint per les façanes de les cases del port vell.

LÜNEBURG HEIDE

El Lüneburger Heide, és una regió que ofereix un paisatge natural incomparable a Europa central. L’encant d’aquest paisatge es manifesta quan els brucs floreixen a l’agost i setembre. El púrpura vibrant de milions de flors intercalades amb el verd exuberant dels arbusts de ginebra i amb el blanc platejat dels bedolls submergeixen tota la regió en un resplendor de color.

LÜNEBURG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top