Pasqua a Alemanya

SETMANA SANTA I PASCUA

La pasqua (Ostern ) a Alemanya, Suïsa i Àustria té una arrelada tradició amb la llebre i els ous de pasqua. Però hi ha també costums molt assentats a la cultura d’aquests països com el foc de Pasqua i el xai Pasqual dolç.

Durant aquest període s’aprofita per fer unes vacances i retrobar-se amb la família.

Amb diferents tradicions cristianes i no cristianes, se celebra també el final de l’hivern i el despertar de la natura.

Els dies festius a Alemanya són Gründonnerstag (dijous sant), tot i que només és lliure per als col·legis a l’estat de Baden-Württemberg, el Karfreitag (divendres sant), el dissabte de pasqua amb els focs (Ostersamstag), el diumenge de pasqua (Ostersonntag) i dilluns de pasqua (Ostermontag).

Diumenge de pasqua és el gran dia:  El conill de pasqua (que realment és una llebre), passa per tot arreu deixant ous de xocolata pels prats, jardins, parcs i terrasses. És aleshores que comença la diversió per als més petits per trobar-los. També es deixa de fer el dejuni per menjar plats tradicionals com el xai rostit (Lamm), guisat de llebre (Hasenbraten),  pernil de Pasqua (Osterschincken) i empanades de carn (Fleischpastete).

Altres tradicions de Setmana Santa a Alemanya:

Pintar el ous (Osterei), penjar-los a l’arbre de Pasqua com a decoració (Ostereibaum),Aigua de Pasqua (Osterwasser), foc de Pascua (Osterfeuer, una de les tradicions més apreciades a Alemanya), les veles de Pasqua (Osterkerzen), els riures de Pasqua (Osterlachen), passeig de Pasqua (Osterspaziergang), muntar a cavall per Pasqua (Osterreiten), molt significatiu a Baviera i Sajonia), i el famós Osterlamm (xai de Pasqua).

I és que els alemanys conserven el símbol del Xai Pasqual ja sigui rostit o bé en pastís (xai pasqual dolç).

Per tal de aconseguir aquesta bonica forma, es necessita un motlle en forma de xai.

Recepta del xai pasqual dolç:

100 g de mantega
8 g de sucre de vainilla
100 g de sucre
2 ous
100 g de farina
50 g de pols de flam de vainilla
2 cullerades de llevat
150 g de iogurt
Sucre glacejat para recobrir
Mantega pel motlle
Farina pel motlle

Per la preparació és precís barrejar bé la mantega, el sucre de vainilla i el sucre. Afegir els ous i amassar. Barrejar la farina amb el llevat i el pols de flam, i a continuació afegir la massa, juntament amb el iogurt. Introduir la massa al motlle en forma de xai prèviament engreixat i empolvorat amb farina. Posar al forn preescalfat a 180ª en forn elèctric, a foc mig-alt en forn de gas, entre 30 i 40 minuts. Extreure la massa del forn i recobrir-la amb sucre glacejat.

Guten appetit und frohe Ostern!

Pasqua a Alemanya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top